Kiltalaisille tarjolla matka Etelä-Viroon 12.-14.5.2023

3.2.2023

Matka toteutuu 12.5. - 14.5.2023 ja vastuullisena järjestäjänä toimii Jukanmatkat/ Jukka Salminen. Matkan hinta Helsingin satamasta takaisin satamaan on 458 euroa/hlö. Matkaohjelma Virossa on tässä alla ja lisää tietoa löydät sivulta jukanmatkat.fi. Siellä on myös kuvia ym. muista matkoista. Tarkoitus on, että lähtijöitä olisi 10-15 hlöä Kankaanpäästä ja matkustettaisiin yhteisellä pikkubussilla väli Kpää-Hki-Kpää. Kiltamme kustantaisi tämän bussimatkan. Sitovat ilmoittautumiset tulisi olla sunnuntaihin 26.2.2023 mennessä sihteerillä. Matkasta maksetaan 100 euroa etumaksua ja loppusumman voi maksaa juuri ennen matkaa. Ohjeet maksuista tulee heti matkalle ilmoittautuneille. Lähtö Kankaanpäästä pe 12.5. hyvin aikaisin aamulla n. klo 4.00 ja paluu myöhään su 12.5. illalla 24 - 1.00 Nyt on tiedossa mielenkiintoinen matka Viron historiaan. Hinta sisältää opastetun matkan ruokailuineen ja juomineen. Osallistuja voi siis vain nauttia kuulemastaan ja näkemästään matkalla. Matkaterveisin Esko Isohannu p. 050 550 9420 PS. Ilmoita henkilömäärä ja killan ulkopuolisten henkilöiden syntymäajat.

Etelä-Viron matkaohjelma

Perjantaina  kokoontuminen Länsisatamassa Eckerön terminaalissa klo 8.00 menessä. Laiva lähtee klo 9.00 ja saavumme Tallinnaan klo 11.15. Laivalla nautimme brunssin klo 8.30 alkaen. Lähtö bussilla kohti Pöltsamaata, jossa nautimme lounaan ja tutustumme  Pöltsamaan vanhaan linnaan, joka 1500-luvulla toimi myös Liivinmaan kuninkaan linnana. Matka jatkuu Äksiin Suomen Poikien museolle, jossa perehdymme elo-syyskuun 1944 taisteluihin Tarton suunnalla . Hotelli-kylpylä Kubijaan saavumme noin  iltaseitsemältä. Hotellilla on päivällinen ja mahdollisuus kylpylän käyttöön.

2. päivänä lähtö Metsäveljien museolle klo 9.00. Ennen museolle menoa pistäydymme nopeasti Latvian puolella pienessä Apen kaupungissa. Teemme siellä pienen kierroksen ja käymme ostoksilla. Apesta on museolle vain muutama kilometri ja museolla aloitamme klo 12. Museolla meitä perehdytetään Metsäveljien elämään ja lopuksi nautimme Metsäveljien lounaan sekä laulamme isännän säestyksellä vanhoja Metsäveljien lauluja. Hotellilla olemme noin klo 16. Pienen tauon jälkeen bussi vie kaikki halukkaat tutustumaan neljän kilometrin päähän Vörun kaupunkiin, josta paluu bussilla tai omatoimisesti. Tässä yhteydessä voi myös tehdä ostoksia. Jos joku haluaa tilata kylpylän hyviä ja edullisia hoitoja, ne kannattaa ajoittaa tähän iltapäivään. Illalla päivällinen ja kylpylä on luonnollisesti myös käytettävissä.

3. päivänä klo 9 suuntaamme kohti Valgaa, jossa näemme mm Viron vapaussodassa v.1919 kaatuneiden suomalaisten muistotaulun. Seuraavaksi ajamme Pajun kartanolle, jossa perehdymme Pohjan Poikien 1. taisteluun 31.1.1919. Lounaan nautimme Pöltsamaalla. Matka jatkuu Tallinnaan, jossa saamme vielä opastetun kierroksen Patarein vankilamuseossa. Laiva Helsinkiin lähtee klo 18.30 ja Helsingissä olemme klo 21.00. Laivalla nautimme illallisen.

Matkan hintaan sisältyy matkat Helsingin satamasta samaan paikkaan takaisin, majoitus kylpylässä, kylpylän vapaa käyttö, kaikkien museoiden pääsymaksut, ohjelmassa mainitut ruokailut, eli täysihoito joka päivä sekä oppaan palvelut. Sotilasasiantuntijana matkoilla on everstiluutnantti evp Jukka Salminen. 

Bussimatkojen aikana pidetään myös monia tietoiskuja mm Suomen Pojista, Metsäveljistä ja Waffen SS:stä jne.